• +32 9 235 01 00

Kortverblijf

U heeft nood aan TIJDELIJKE OPVANG in een comfortabele, zorgzame en veilige omgeving? Uw mantelzorger of familieleden zijn toe aan een pauze? In ons kortverblijf kunt u tijdelijk gebruik maken van alle faciliteiten van onze woonzorgcentra.

 

Heeft u voor een tijdje een woongelegenheid met zorg nodig?

U woont thuis en komt voor een korte periode naar het woonzorgcentrum. Dat kan omdat u na een ziekenhuisverblijf nog extra zorgen nodig heeft, u nog verder dient te revalideren na een ingreep of wanneer uw partner/familie/mantelzorger er even niet is. 

 

Kortverblijf: tijdelijk verblijf in een woonzorgcentrum

Soms heeft u tijdelijk hulp nodig, bijvoorbeeld na een ziekhuisopname of om uw partner of familie de kans te geven tot rust te komen. Als u even niet zelfstandig kunt wonen, kunt u logeren in een ingerichte eenpersoonskamer in een woonzorgcentrum met alle professionele hulp. U kiest zelf hoelang u blijft en daarna gaat u weer naar huis. 

 

Dit kan in:

  

Hoeveel betaalt u voor een kortverblijf?

Voor een kortverblijf in WZC Ter Durme en WZC Hof van Eksaarde betaalt u 67,36 euro per dag; voor WZC Ter Moere betaalt u 61,75 euro per dag. In deze dagprijs zijn de maaltijden, de waskosten, de geneesmiddelen (niet in WZC Ter Moere) en de verzorging inbegrepen; niet inbegrepen zijn de doktersraadplegingen en de kinesist. U krijgt voor uw kortverblijf maandelijks een factuur.  

 

Hoe vraagt u een kortverblijf aan?

Dat kan op verschillende manieren: vul de data van uw kortverblijf in op deze pagina, kom even langs in het woonzorgcentrum in uw buurt of bel of mail ons. Verblijft u in een ziekenhuis, dan kan de sociale dienst van het ziekenhuis dit ook voor u regelen. 

Als het kan, vraagt u uw kortverblijf best tijdig aan. In sommige periodes zijn er immers minder plaatsen beschikbaar.

 

Aanvraag kortverblijf Sakura

Vul dit formulier in om een kortverblijf aan te vragen

Wanneer plant u het kortverblijf?

dd/mm/yyyy
dd/mm/yyyy

Waar zou u liefst in kortverblijf verblijven?

Hoe kunnen we u bereiken?

Voor wie vraagt u het kortverblijf aan?

Controlevraag (om te zien of je geen robot bent)