• +32 9 235 01 00

Odila, bewoonster WZC Ter Moere

12/10/2022 | Ongecategoriseerd | Meer nieuws

Naam: Odila

Leeftijd: 88

In het woonzorgcentrum sinds: 8 maart 2021

 

Kan je ons wat meer vertellen over jouw leven voor het woonzorgcentrum, jouw beroep enz.?

Ik ben altijd kapster geweest met mijn eigen zaak. Eens ik ermee gestopt ben, heb ik genoten van mijn pensioen. Veel op reis geweest, naar de zee en zo. Ik heb ook altijd in het bestuur gezeten van KAV en OKRA, als secretaris en later als ondervoorzitter.

 

Hoe kwam je bij ons zorgbedrijf terecht?

Ik ben thuis gevallen en werd opgenomen in het ziekenhuis. Daarna kon ik niet direct naar huis en werd ik opgenomen in het kortverblijf. Ik moet eerlijk toegeven dat ik me hier zo goed voelde dat ik hier wou blijven.

 

Hoe voelde de verhuizing aan voor jou? Werd je hierbij goed begeleid?

Dit voelde echt heel goed! De hoofdverpleegkundige heeft me goed opgevangen. Ik voelde me direct op mijn gemak.

 

Hoe voel je je vandaag in het woonzorgcentrum?

Lichamelijk gaat het soms wat minder. Maar daar kunnen ze hier niets aan doen natuurlijk.

Ik doe zo veel mogelijk mee met de activiteiten. Het ene spreekt me al meer aan dan het andere, maar dat is normaal. Als ik op mijn kamer ben, dan luister ik veel naar klassieke muziek en doe veel woordzoekers. De dagen gaan hier snel vooruit. 

Ook 's middags samen eten is super! Allemaal samen in de leefruimte met een gezellige babbel, heerlijk!

 

Wat vind je het leukste/beste aan je verblijf in het woonzorgcentrum?

De leuke activiteiten... Het gezellig samen zijn... Kunnen lachen en praten aan tafel. Ik verveel me hier nooit!