• +32 9 235 01 00

Getuigenissen bewoners


23/11/2022 | Marcel, bewoner WZC Hof van Eksaarde

Naam: Marcel

Leeftijd: 94

In het woonzorgcentrum sinds: 10 juni 2021

 

In ons woonzorgcentrum Hof van Eksaarde woont voormalig kunstschilder Marcel Wittoeck. Marcel vertelt ons wat meer over zijn leven.

 

Kan je ons iets vertellen over jouw leven voor het woonzorgcentrum en jouw grote passie, kunstschilderen?

Ik werd geboren in Lokeren op 1 maart 1928 als oudste uit een gezin met 4 jongens en 1 meisje. Mijn vader was huisschilder en mijn moeder huisvrouw. Later hadden ze een winkel en werd mijn moeder winkelbediende. Mijn vader wou dat ik al van kinds af begon te schilderen. Ik maakte toen al kleine schilderwerkjes.

Later ging ik naar de avondschool in Gent om het tekenen en schilderen verder onder de knie te krijgen. Rond mijn 18 jaar hielp ik mijn vader bij het afweken van behangpapier en schilderen in particuliere huizen. In die tijd ging ik ook terug naar school op zondag om mij te verdiepen in het kunstschilderen. Ik schilderde thuis vele bestaande werken na.

Na mijn legerdienst op 21-jarige leeftijd ging ik werken in Sint-Niklaas bij verschillende werkgevers. Ik trouwde op mijn 27ste en kreeg drie kinderen, 2 jongens en 1 meisje.

Op 55-jarige leeftijd werd ik wegens reorganisatie ontslagen op mijn werk. Toen leverde ik mij pas echt over aan mijn passie, het kunstschilderen. Ik schilderde zelfgemaakte foto’s na en deed dit vooral op bestelling. Ondertussen hielp ik mijn zoon met het bouwen van een huis. Ik ging samen met mijn vrouw inwonen bij mijn zoon.

Na het overlijden van mijn echtgenote besloot ik te blijven wonen bij zijn zoon, waar ik hielp met het huishouden. Op mijn 75ste stopte ik met schilderen doordat mijn zicht achteruitging. Daar heb ik geen spijt van. Het is goed geweest.

 

Hoe kwam je terecht in ons woonzorgcentrum Hof van Eksaarde?

Op mijn 93ste werd het allemaal wat moeilijker en kon ik in het woonzorgcentrum Hof Van Eksaarde terecht. Een goede beslissing. Ik ben hier zeer tevreden! 

 

Hoe ervaar je het leven in ons woonzorgcentrum?

Ik ben hier gelukkig. In de inkom van het woonzorgcentrum staat 1 van mijn schilderijen en dat is fijn. Op mijn kamer heb ik ook verschillende van mijn werken. Iedereen is welkom om deze te komen bewonderen! 

 

 Bedankt, Marcel, voor dit gesprek! Het ga je goed en hopelijk nog vele gelukkige jaren bij ons!

 

 


12/10/2022 | Odila, bewoonster WZC Ter Moere