• +32 9 235 01 00

Assistentiewoningen

Wilt u zelfstandig wonen in een comfortabele flat met senioren als buren?

Zorgeloos zelfstandig wonen omringd met kwalitatieve zorg en aandacht? Dat kan in onze erkende assistentiewoningen, indien nodig met ondersteuning van thuiszorgdiensten. Onze woningen zijn aangepast, vlot toegankelijk en uitgerust met een noodoproepsysteem. Er is ook een gemeenschappelijke ruimte waar u indien gewenst andere bewoners kunt ontmoeten. Comfortabel, sociaal én veilig leven. De ideale thuishaven om zorgeloos ouder te worden.

Uw noden veranderen naarmate u ouder wordt. Misschien wilt u compacter gaan wonen, zodat u minder werk in huis heeft. Of u wilt wonen in een veilige omgeving, waar u indien nodig op professionele hulp kunt rekenen. Een assistentiewoning of serviceflat (vroegere benaming) houdt daar rekening mee. U leeft bovenal zelfstandig, alleen of met uw partner, en u kunt de zorgverleners uit de thuiszorg rond u kiezen die nodig zijn. Vanuit het nabijgelegen woonzorgcentrum kunt u op bijstand en verschillende diensten rekenen.  

 

Assistentiewoning: zelfstandig wonen in een gezellige omgeving

Vanaf 65 jaar kunt u in een assistentiewoning komen wonen. De woningen hebben een open keuken, een aparte badkamer met inloopdouche en één of twee aparte slaapkamer(s) die rolstoeltoegankelijk en comfortabel ingericht zijn. 

Andere senioren zijn uw buren. U bent omringd met leeftijdsgenoten en u kunt indien gewenst samen deelnemen aan activiteiten in de polyvalente zaal of in de cafetaria van het woonzorgcentrum. ’s Middags wordt er 7 dagen per week een lekker en betaalbaar middagmaal geserveerd in de cafetaria van het woonzorgcentrum. Op werkdagen is er een woonassistent in de buurt om aan te spreken bij vragen of problemen.  

Als u extra ondersteuning nodig heeft om zelfstandig te wonen, kunt u dit doen met de mantelzorgers en zorgverleners die u thuis ook al had. Ook voor advies hieromtrent of een helpende hand om dit administratief te regelen, kunt u bij ons terecht. De assistentiewoningen zijn uitgerust met verschillende knoppen voor het oproepsysteem, zo nodig aangevuld met een knop aan de hals of aan de pols. Bij elke noodoproep is er 24 uur op 24 verpleegkundige permanentie verzekerd vanuit het woonzorgcentrum.   

Voel u elk moment van de dag of nacht veilig! Het gebouw is niet vrij toegankelijk; u kiest via de videofoon/parlofoon wie u binnenlaat. Heeft u even meer hulp nodig? Dan kunt u terecht in het woonzorgcentrum voor een tijdelijk verblijf.   

Dit kan in:

  • GAW (groep van assistentiewoningen) Het Polderhuis, Polderstraat 2a en 2b in Lokeren: 48 woningen
    (meer info over deze locatie)
  • GAW Hof Ter Moere, Herfstvrede 1 A in Moerbeke: 22 woningen
  • GAW Ter Moere, Hospicestraat 15 A in Moerbeke: 24 woningen
    (meer info over deze locaties)

Is uw assistentiewoning in orde?

De Vlaamse overheid heeft een checklist opgesteld voor wie overweegt naar een assistentiewoning te verhuizen. Evalueer zo of een woning aan al uw wensen en de wettelijke vereisten voldoet.

Bekijk de checklist (http://www.checkassistentiewoning.be/)

 

Hoeveel betaalt u voor een assistentiewoning?

Voor een assistentiewoning in de GAW Het Polderhuis in Lokeren (bouwjaar 2017) betaalt u 32,56 euro per dag. Voor een assistentiewoning in de GAW Ter Moere in de Hospicestraat in Moerbeke (bouwjaar 1996) betaalt u 21,67 euro per dag. Voor een assistentiewoning met 1 slaapkamer in de GAW Hof Ter Moere (bouwjaar 2017) betaalt u 30,73 euro per dag en voor een assistentiewoning met 2 slaapkamers is dat 38,09 euro per dag.   

 

De brandverzekering van uw inboedel en de verzekering van schade aan derden is inbegrepen, evenals het gebruik en het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimten en technische installaties. In bovenstaande dagprijzen zijn de kosten voor verwarming, elektriciteit en water niet inbegrepen, de kosten voor de thuiszorg evenmin. 

 

Hoe vraagt u een assistentiewoning aan?

Dit kan op verschillende manieren: vul het contactformulier in op deze website, kom even langs in het woonzorgcentrum in uw buurt of bel of mail ons.

Tel:

  • 09 235 01 42 (assistentiewoningen Het Polderhuis)
  • 09 235 01 16 (assistentiewoningen Ter Moere/Hof Ter Moere)

E-mail: