• +32 9 235 01 00

Elke, huishoudhulp in WZC Ter Durme: "Als de bewoners blij zijn, dan ik ook"

23/11/2022 | Ongecategoriseerd | Meer nieuws

Wie?

Elke Poppe, huishoudhulp

 

Wanneer en hoe kwam je bij Sakura terecht?

Dat was in 2002. Ik startte als logistieke hulp op de 5de en 6de verdieping. Daarna had ik vervoerdienst gedurende enkele jaren. Vervolgens ging ik werken in de keuken (vaat/charcuterie snijden/poetsen). Nu ben ik huishoudhulp op de 2de verdieping.

 

Wat houdt je huidige job in? Welke zijn jouw taken?

Mijn takenpakket is heel afwisselend: ontbijt maken, ontbijt verdelen op de kamers, afwassen, tafels dekken, soep bedelen, afruimen, poetsen, was kledij uitdragen, avondeten bedienen... Saai is het nooit!

 

Wat kan jij betekenen voor de bewoners? Wat maakt jouw job betekenisvol, geeft jou voldoening?

Ik hou ervan om mensen te helpen. Eventjes een gesprek aangaan met een bewoner indien hij/zij daar nood aan heeft en indien mogelijk ingaan op vragen van de bewoners. Vriendelijk zijn, iedereen met een "big smile" behandelen, af en toe een schouderklopje geven. Als de bewoners blij zijn, dan ik ook!

 

Wat kan je vertellen over de band met jouw collega's? 

Wij hebben een goede band en helpen elkaar.

 

Waarom is Sakura voor jou een goede werkgever?

Puur praktisch is het woonzorgcentrum Ter Durme voor mij makkelijk te bereiken en niet ver van huis. Afspraken worden door de werkgever stipt nagekomen, de personeelsdienst is vlot benaderbaar om te helpen bij vragen. Werkvoorschriften zijn duidelijk. Bij eventuele problemen, kan ik mij steeds tot mijn overste richten.