• +32 9 235 01 00

Project 600 – Zorgkundige Cindy ging opnieuw studeren

21/09/2022 | Ongecategoriseerd | Meer nieuws

Project 600, wat is dat?

Project 600 is een opleidingsproject voor verpleegkundigen en richt zich tot werknemers uit de sectoren van het Paritair Comité voor de gezondheidsinrichtingen en -diensten die zich in hun beroepsloopbaan willen heroriënteren door te kiezen voor een opleiding verpleegkunde bachelor (A1) of HBO5 (A2). Het project biedt aan de werknemer een uitzonderlijke kans om te studeren zonder loonverlies. Dankzij dit project hebben vandaag reeds honderden werknemers hun droom waargemaakt. Ook Cindy koos er onlangs voor om deze uitdaging aan te gaan.

 

Wie?

Cindy Van Hove, 35 jaar, zorgkundige.

 

Wanneer en hoe kwam je bij Sakura terecht?

Met een korte onderbreking ben ik ondertussen ongeveer 13 jaar in dienst bij Zorgbedrijf Sakura. Ik kwam heel toevallig bij Sakura terecht, vroeger het OCMW van Lokeren. Ik werd toen oorspronkelijk aangenomen als kinderverzorgster. Men wou een nieuw project opstarten, maar door te weinig vraag werd ik ingezet in het woonzorgcentrum. Ik heb er mijn draai snel gevonden… Ik ontdekte mijn passie voor “zorgen voor”.  Ik ben er blijven plakken 😉

 

Waarom koos je ervoor om opnieuw te gaan studeren? Wat heeft je overtuigd om de sprong te wagen?

Van jongs af aan wou ik altijd al verpleegster worden, maar door zaken die op mijn pad kwamen, ben ik hier nooit aan begonnen. Nu ik wat ouder ben, dacht ik: nu of nooit! Mijn 2 kinderen zijn ondertussen 7 en bijna 11 jaar en zitten in het 2de en 6de leerjaar. De 2 moeilijkste jaren van het lager (1ste en 5de leerjaar) zijn voor hen gepasseerd en ik dacht: ik waag de kans om mij in te schrijven en ik zie wel of ik geselecteerd ben. Ik heb ook wel veel steun aan mijn partner, familie en vrienden. Ze staan echt wel achter de keuze die ik heb gemaakt. Ze vinden ook: je kan het maar proberen en als het eventueel toch niet lukt, heb je tenminste geprobeerd en kan je jezelf niets verwijten.

 

Wanneer ben je gestart met jouw opleiding tot verpleegkundige?

Ik ben net gestart, op 1 september 2022.

 

Hoe bevalt de opleiding tot nu toe?

Daar kan ik momenteel nog niet echt veel over zeggen omdat ik pas gestart ben. Er komen heel veel nieuwe dingen op mij af en ik moet daar nog in groeien. Wat ik wel al kan zeggen, is dat het heel interessant is en dat de schooluren snel voorbij vliegen. En ik heb het gevoel dat ik heel goed word ondersteund.

 

Wat zijn jouw toekomstplannen qua carrière?

Geen idee eigenlijk. Want je kan een bepaalde menig hebben en die mening kan veranderen tijdens de opleiding. 1 ding staat wel vast: blijven werken in de zorg!

 

Wat kan jij betekenen voor bewoners? Hoe lever jij een bijdrage aan het goed gevoel van de mensen?

Ik ben een zorgzaam persoon en de bewoners voelen dat. Vriendelijk en sociaal zijn. Het hart op de juiste plaats hebben en de nodige kennis hebben.

 

Wat kan je vertellen over de band met jouw collega’s van Sakura en de sfeer op de werkvloer?

Een zeer leuk team! We draaien als team heel goed op de werkvloer. Ik heb hierdoor al echt hele goede vriendinnen gemaakt!

 

Waarom is Sakura voor jou een goede werkgever?

Lekker dichtbij, leuke voordelen die altijd mooi meegenomen zijn. Er zijn ook altijd leuke activiteiten bij Sakura. Een tof personeelsfeest, ieder jaar een leuke sneukelfietstocht (bijna 10 jaar geleden opgericht door collega’s van mijn dienst, waarbij ik in de organisatie zit), teambuilding, huiselijke sfeer enz..

Soms denk je als werknemer wel eens dat het op een ander werk beter is… Door bijvoorbeeld verhalen die je hoort. Maar zoals ik altijd zeg: overal is er wel eens iets! Dat heb je overal en uiteindelijk zitten wij goed bij Sakura!