• +32 9 235 01 00

UPDATE bezoekersregeling: enkele versoepelingen vanaf 13.07

10/07/2020 | Algemeen nieuws | Meer nieuws

10 juli 2020

DIENSTNOTA aan:  Alle bewoners en familieleden

ONDERWERP: Versoepeling maatregelen in kader van coronapandemie vanaf maandag 13 juli 2020

   

Geachte bewoners en familieleden,

Hieronder vinden jullie de aanpassingen van de maatregelen in het kader van de coronapandemie voor de woonzorgcentra van Zorgbedrijf Sakura die zullen ingaan op maandag 13 juli 2020.  Deze versoepeling is een evenwichtsoefening tussen het psychosociaal welzijn van onze bewoners én het aanbieden van een veilige omgeving betreffende het coronavirus.  Wekelijks wordt de situatie in de WZC geëvalueerd en worden verdere aanpassingen bekeken.

  1. Bezoek op de kamer wordt verruimd maar blijft onder voorwaarden:

NIEUWE VERSOEPELINGEN:

  • Per dag kunnen er 2 personen op bezoek komen. Er wordt niet meer verplicht om de sociale afstand van 1.5 meter aan te houden tussen de bewoner en de bezoeker. Bezoekers moeten tijdens de volledige duur van het bezoek het mondmasker aanhouden.
  • De beperking van de duur van het bezoek tot 45 minuten wordt opgeheven. Bezoek kan alle week- én weekenddagen vanaf 14u en dient afgerond te zijn om 16u. We beperken deze bezoekuren  nog tot 2 uur en ook in het aantal bezoekers om de bezoeken buiten de uren van verzorging en maaltijden te houden, gezien de kans op overdracht van het virus op die momenten groter is. 

ONDERSTAANDE BLIJFT ONGEWIJZIGD:

  • Familieleden of kennissen van een bewoner die omwille van werk niet in de mogelijkheid zijn om op bezoek te komen tijdens deze uren kunnen contact opnemen met de hoofdverpleegkundige van de afdeling om een bezoek af te spreken op een ander moment. We wensen dit te beperken tot uitzonderlijke omstandigheden en dit kan alleen na afspraak.
  • Volgende voorwaarden worden gevraagd aan de bezoeker:
    • De bezoeker noteert zijn contactgegevens en uur van start bezoek en ondertekent voor akkoord voor de voorwaarden van de bezoekersregeling. Er gebeurt een controle van de lichaamstemperatuur; bij meer dan 37°C is het bezoek niet toegelaten.
    • De bezoeker vult éénmalig de Verklaring op eer van bezoeker in en ondertekent deze als aan de voorwaarden van de verklaring voldaan is voor het huidige en de volgende bezoeken.
    • De bezoeker draagt gedurende heel het bezoek een kwaliteitsvol en proper mondneusmasker (=chirurgisch mondmasker verkregen van de stad of overheid) dat hij/zij zelf meebrengt en past strikte handhygiëne toe bij het binnen en buiten gaan van het woonzorgcentrum. Indien het mondmasker niet voldoende veilig wordt aanzien, dient de bezoeker een mondmasker van de organisatie aan te kopen (1€).
    • Zorgbedrijf Sakura houdt zich het recht voor om bezoek te verbieden als bezoekers of bewoners zich niet aan de voorwaarden van de bezoekregeling houden.
    • Geschenken, propere was of voeding kunnen meegebracht worden tijdens het bezoek en afgegeven worden op de kamer. De vuile was kan op het einde van het bezoekmoment meegenomen worden.
    • De bezoeker zit in de kamer op een stoel (dus zeker niet op het bed), laat de deur open en zet het venster in kipstand, zodat de kamer voldoende verlucht wordt. Het rondlopen op de kamer, vastnemen van materialen, openen van kasten,… wordt beperkt. Bezoekers worden gevraagd de bezoekerstoiletten op de gangen niet te gebruiken (en zeker die op de bewonerskamer niet),
    • Medewerkers van de afdeling zullen toezien op het correct uitvoeren van de voorwaarden van het bezoek.
    • Na het bezoek wordt gevraagd om de stoel, de tafel en de deurklinken te ontsmetten met de meegegeven ontsmettingsstof.
  • Bewoners die preventief geïsoleerd worden (na ziekenhuisopname), kunnen alleen bezoek op de kamer ontvangen mits het aantrekken van de vereiste beschermingsmiddelen. Het bezoek wordt beperkt tot 1 persoon per week gedurende 45 minuten.
  • Bewoners die geïsoleerd worden na een positieve COVID test, kunnen alleen bezoek op de kamer ontvangen in kader van palliatieve situaties én mits het aantrekken van de vereiste beschermingsmiddelen. De bezoektijd wordt beperkt tot max. 45 minuten.
  • Bewoners in palliatieve situaties kunnen onbeperkt fysiek bezoek ontvangen, max. tot 2 personen. Er worden individuele afspraken gemaakt.

Bedankt voor ieders inzet en begrip om deze volgende fase door te maken,

 

Stefan Walgraeve, voorzitter Zorgbedrijf Sakura                                                 Thierry Walbrecht, ondervoorzitter Zorgbedrijf Sakura

Bart D’hanis, algemeen directeur Zorgbedrijf Sakura                                         Ria Coppens, directeur WZC Hof van Eksaarde

Bert Wouters, directeur WZC Ter Durme