• +32 9 340 87 03

WZC Ter Moere: 6 medewerkers en 10 bewoners testen positief op COVID-19

16/10/2020 | Algemeen nieuws | Meer nieuws

Afgelopen dinsdag 13 oktober 2020 werden alle bewoners en personeelsleden van WZC Ter Moere getest op COVID-19. Pas vandaag waren alle resultaten bekend. In totaal zijn er 6 positieve medewerkers en 10 positieve bewoners.
 
Er is een cohortering gestart van COVID-positieve bewoners, dit op het gelijkvloers. Op deze cohortafdeling worden de positief geteste bewoners verzorgd. Palend aan de cohortafdeling werd een subcohort gemaakt, dit voor de bewoners die op dezelfde afdeling van de positief geteste bewoners verbleven, maar die zelf een negatieve test aflegden. Op deze manier trachten we de bewoners voldoende te scheiden om zo iedereen op een veilige - zowel voor medewerkers als voor bewoners - manier te kunnen verzorgen.
 
In de loop van volgende week zullen nieuwe tests worden afgenomen, zowel bij personeel als bij bewoners, om een nieuwe stand van zaken te kunnen opmaken.