• +32 9 340 87 03

Aangepaste bezoekregeling vanaf maandag 7 september

04/09/2020 | Algemeen nieuws | Meer nieuws

De Vlaamse Taskforce COVID-19 heeft donderdag 3 september 2020 beslist om een versoepeling door te voeren in de bezoekregeling van de woonzorgcentra. Deze versoepeling gaat in vanaf maandag 7 september 2020. Hieronder volgt een overzicht van de bezoekregeling:

 • Vanaf maandag 7 september 2020 is bezoek terug toegelaten op de kamer van de bewoner.
 • Men kan op bezoek komen, van maandag tot en met zondag, van 14u tot 16u30.
  Men dient zich niet meer te registreren via het online systeem.
 • Er mogen maximaal 2 bezoekers van dezelfde bubbel bij de bewoner op bezoek komen per dag. Samen op bezoek komen is toegestaan. De duur van het bezoek wordt beperkt tot 1 uur. De familieleden moeten onderling afspreken wanneer men op bezoek komt.
 • Bezoekers komen binnen langs de hoofdingang van het woonzorgcentrum. De bezoekers dienen een Verklaring op eer in te vullen bij het eerste bezoek, registreren zich en de lichaamstemperatuur wordt gecontroleerd voor aanvang van het bezoek. Bezoekers ontsmetten de handen bij aanvang en bij einde van het bezoek. 
 • Het dragen van een mondneusmasker blijft verplicht voor alle bezoekers tijdens het bezoekmoment. De onderlinge afstand van 1.5 meter dient te worden gerespecteerd, dus handen geven, kussen of knuffelen is bij het bezoek voorlopig niet toegelaten.
 • Er wordt gevraagd de deur van de kamer open te laten gedurende het bezoekmoment zodat het personeel op de afdeling kan controleren of de gevraagde richtlijnen gevolgd worden.
 • Ramen moeten op 'kip'-stand gedurende het bezoek, zodanig dat er een continue verluchting is.
 • De bezoekers krijgen ontsmettingsmiddel en wegwerppapier mee om bij het verlaten van de kamer, de stoel(en), tafel, deurklink, lichtknop, en andere zaken welke zij mogelijk aangeraakt hebben, te ontsmetten.
 • Personen met symptomen komen uiteraard niet op bezoek en krijgen geen toegang tot het woonzorgcentrum.
 • De bewoners mogen vanaf maandag ook terug op verplaatsing. Ze mogen op bezoek bij personen uit hun sociale bubbel. Dit telkens met een mondneusmasker aan!
  Bewoners moeten niet in quarantaine bij terugkeer.
 • Bewoners worden wel nog steeds in quarantaine geplaatst bij symptomen die wijzen op COVID-19 of na ziekenhuisverblijf en bij opname van thuis.

 

Voor verdere vragen kunt u steeds terecht bij de hoofdverpleegkundige van de afdeling.

 

Met dank voor uw begrip en volgehouden medewerking!