• +32 9 340 87 03

WZC Ter Durme: maak hier online uw afspraak voor een bezoek en bekijk de bezoekregeling

05/08/2020 | Ongecategoriseerd | Meer nieuws

Voor WZC Ter Durme kunt u een afspraak maken via volgende link:

https://outlook.office365.com/owa/calendar/bezoekenWZCterdurme@lokeren.be/bookings/

Hieronder vindt u de huidige bezoekregeling en andere afspraken voor Woonzorgcentrum Ter Durme

  • Het bezoek gaat opnieuw door in de cafetaria; bezoekers komen binnen langs de schuifdeur van het terras aan de kant van het ziekenhuis.   De bezoekers dienen een Verklaring op eer in te vullen bij het eerste bezoek, registreren zich en de lichaamstemperatuur wordt gecontroleerd voor aanvang van het bezoek. Bezoekers ontsmetten de handen bij aanvang en bij einde van het bezoek. Er wordt ook gevraagd dat zij de gebruikte stoel, tafel en plexiglas ontsmetten na het bezoek.
  • Het dragen van een mondneusmasker blijft verplicht voor alle bezoekers, medewerkers én bewoners tijdens het bezoekmoment. De onderlinge afstand van 1.5 meter dient te worden gerespecteerd, dus handen geven, kussen of knuffelen is bij het bezoek voorlopig niet meer toegelaten.
  • Er kan maximaal 1 bezoeker per keer op bezoek komen per bewoner. Er wordt aan de families gevraagd om onderling af te spreken wie wanneer op bezoek gaat om problemen aan het onthaal te vermijden.

 

 • Bezoekregeling vanaf maandag 27 juli 2020:

 

  • In WZC Ter Durme kunnen op onderstaande momenten maximaal 10 bezoekers op bezoek komen:
   • Elke maandag en donderdag:
    • Afdeling Ensor (1ste verdieping): om 13u30 en 15u
    • Afdeling Dali (2de verdieping): om 14u15 en 15u45
   • Elke dinsdag en vrijdag:
    • Afdeling Miro (3de verdieping): om 13u30 en 15u
    • Afdeling Magritte (4de verdieping): om 14u15 en 15u45
   • Elke woensdag:
    • Afdeling Monet (5de verdieping): om 13u30 en 15u
    • Afdeling Van Gogh (6de verdieping): om 14u15 en 15u45
  • NIEUW Elke zaterdag: (4 momenten telkens maximaal 5 bezoekers)
    • Afdeling Monet (5de verdieping): om 13u30 en 15u
    • Afdeling Van Gogh (6de verdieping): om 14u15 en 15u45
  • NIEUW: Het bezoek wordt per voorkeur digitaal aangevraagd via de website. Zie bovenstaande link. Elke dag worden de online boekingen om 9.30 uur afgesloten. Voor de bezoeken op zaterdag wordt het online boekingssysteem ook op vrijdag om 9.30 uur afgesloten. 
  • Voor de familieleden die het moeilijk hebben om te boeken via de website, kan het bezoek nog gereserveerd worden elke weekdag tussen 10u en 11u voor een bezoekmoment voor de komende week en dit op het telefoonnummer 09/340.87.03. Voor de bezoeken op zaterdag dient men ook te bellen tussen 10u en 11u.
  • Zaken (bv. fruit, propere was,…) die meegebracht worden voor de bewoner worden afgegeven tijdens het bezoekmoment. De vuile was kan op dat moment ook meegegeven worden met de familie. Post voor bezoekers zal ook verdeeld worden bij het onthaal van het bezoekmoment.
  • Bewoners die geïsoleerd worden (bv. na ziekenhuisopname), kunnen alleen bezoek op de kamer ontvangen mits het aantrekken van de vereiste beschermingsmiddelen. De verpleegkundige of zorgkundige van de afdeling zal de familie hierbij begeleiden. Er zal zoveel mogelijk telefonisch of via videochat contact worden gehouden met de familie. Het bezoek wordt beperkt tot 1 vaste persoon per week gedurende 30 minuten.
  • Bewoners die geïsoleerd worden na een positieve COVID test, kunnen alleen bezoek op de kamer ontvangen in het kader van palliatieve situaties en mits het aantrekken van de vereiste beschermingsmiddelen. De verpleegkundige of zorgkundige van de afdeling zal de familie hierbij begeleiden. Er zal zoveel mogelijk telefonisch of via videochat contact worden gehouden met de familie.